Pregătire pentru susținerea examenelor Cambridge English

1. YLE: Pre A1 Starters, A1 Movers, A2 Flyers

Aceste examene concepute pentru copii cu vârste între 7 și 11 ani sunt structurate pe trei niveluri. Certificatele A1 Movers și A2 Flyers pot fi folosite pentru recunoașterea și echivalarea probei de competență lingvistică la admiterea în clasa a V-a cu program intensiv de limba engleză.

Condițiile minime pentru recunoașterea și echivalarea rezultatelor obținute la examenele YLE sunt:

  1. Movers – 11 scuturi (4 scuturi la 2 competențe, 3 la o competență) pentru nivelul A1.
  2. Flyers – 11 scuturi (4 scuturi la 2 competențe, 3 la o competență) pentru nivelul A2.

2. A2 Key for Schools (KET)

Acest certificat ajută elevii să își dezvolte competențele de comunicare în limba engleză la nivel A2 și poate echivala proba de competență lingvistică la admiterea în clasa a IX-a cu program bilingv și intensiv de limba engleză.

3. B1 Preliminary for Schools (PET)

Acest examen de nivel intermediar poate echivala atât proba de competență lingvistică la admiterea în clasa a IX-a cu program bilingv și intensiv, cât și proba de competență lingvistică din cadrul examenului de bacalaureat.

4. B2 First for Schools (FCE)

Acest examen dovedește abilitatea de a comunica cu încredere într-un mediu vorbitor de limba engleză și poate fi folosit pentru echivalarea probei de competență lingvistică din cadrul examenului de bacalaureat.

5. C1 Advanced (CAE)

Acesta este examenul ideal pentru elevii care se pregătesc pentru studii superioare sau carieră și poate fi folosit pentru echivalarea probei de competență lingvistică din cadrul examenului de bacalaureat.